Vitajte na našom webe
27.05.2014 08:03

Milí priatelia, návštevníci tejto stránky!
Rozhodol som sa vytvoriť vlastnú webovú stránku, aby som mohol rýchlejšie reagovať na život v našom malom spoločenstve pri gréckokatolíckej kaplnke  Povýšenia sv. Kríža v obci Šarišské Michaľany.  Udalosti doplnené fotografiami alebo iným materiálom aj z vlastného života i mojej rodiny budú, myslím, prospešné všetkým návštevníkom.

Všetkých Vás srdečne vítam na tejto stránke a verím, že budete so mnou spolupracovať pri zveľadení publikácie nášho života v spoločenstve

Úvodná stránka

26.12.2018 10:59

Vianoce 2018

Milí návštevníci tejto stránky ! V úvode nášho pozdravu by sme chceli Vás osloviť výrokmi sv. Otca...

—————

24.12.2017 11:06

Vianočný pozdrav

Roste nebesia z výsosti......   Narodil sa Kristus Pán.......   Narodenie tvoje, Kriste, Bože náš, prinieslo svetu svetlo múdrosti ! To svetlo nech Vás ožaruje v týchto požehnaných dňoch a  Jeho láska i  požehnanie nech Vás sprevádza po celý rok 2018. Želá rodina Fedorova.

—————

30.10.2017 08:35

Dušičkové dni

V jednom posolstve nám Panna Mária hovorí: „…Dnes vás chcem pozvať, aby ste sa denne modlili za duše v očistci. Každá duša potrebuje modlitbu  a milosť, aby prišla k Bohu a k Božej láske. A tým aj vy, drahé deti, získate nových orodovníkov, ktorí vám pomôžu v živote pochopiť, že...

—————

10.10.2017 09:11

Varhaňovce - odpustová slávnosť

Na pozvanie správcu farnosti Varhaňovce JuDr. Mgr, Rastislava Bruzdu a starostky obce zúčastnil som sa odpustovej slávnosti k úcte Ochrany Presvätej Bohorodičky (Pokrov) 8. októbra 2017. Pri tejto príležitosti si veriaci obce pripomínali 180. výročie postavenia chrámu spomínanej patronácie....

—————

07.09.2017 08:48

Odpustová slávnosť

—————

13.05.2017 18:16

Hlas duše - rádio Mária

Hlas duše – Rádio Mária bude znieť už aj v slovenčine Rádio Mária, ktoré od 13. mája bude vysielať už aj v slovenskej reči, poskytuje svojim poslucháčom duchovný pokrm, sprevádzanie, útechu a radosť. Vo vysielaní sa modlí spolu s poslucháčmi a napomáha lepšie osvojenie si...

—————

07.02.2017 10:14

Výročie kňazstva

V januári toho roku (31.) som si pripomenul 30. výročie mojej kňazskej  vysviacky. Chcel som svojmu Veľkňazovi poďakovať za dar kňazstva v tichosti. Veriaci a o. dekan Slavo ma prekvapili v deň Stretnutie Pána (2.2) milou gratuláciou a vhodnou dekoráciou ako vidieť na priloženej...

—————

24.12.2016 09:38

Narodenie Pána

vidím: Nebo, jaskyňu a Pannu ako trón z cherubínov, i jasle, kde spočíva Kristus, Boh, ten, čo ho svet obsiahnuť nemôže. Vrúcne ho oslavujme. (Irmos sviatku) Lásku, milosť a pokoj, ktoré len Ježiš prináša, teraz i cez celý nový rok 2017, želá  rodina...

—————

20.11.2016 10:38

Sviatok Krista Kráľa

Kde kraľuje Kristus ! Pozrime, veriaci, kde kraľuje Kristus: * V jasliach spočíva ako na tróne * a udeľuje svetu pokoj. * Na Golgote visí na dreve * a víťazí nad zákonmi prírody. * Na oltári prebýva s nami v Eucharistii, * tichý a pokorný srdcom. * Na nebesiach sedí po pravici Otcovej * a vládne...

—————

29.10.2016 16:33

Biblický sv. ruženec

„Modlitba má obrovskú moc a vyvoláva reťazové reakcie dobra, ktoré sú silnejšie ako reakcie atómovej bomby. Modlitba, ktorú mám najradšej, je modlitba svätého ruženca. Preto pri mnohých svojich zjaveniach vás prosím o túto modlitbu. Spájam sa s tými, ktorí sa ju modlia, prosím o ňu dôrazne a s...

—————

Posviacka ikonostasu

Veľká slávnosť pre maličké stádo,
také je zhustené zhodnotenie milej slávnosti z úst  otca arcibiskupa a metropolitu  Jána Babjaka  SJ pri posviacke ikonostasu  v našej obnovenej kaplnke Povýšenia sv. Kríža.
          Nedeľa 18. mája 2014 bola dňom tejto posviacky.  Malé spoločenstvo gréckokatolíckych veriacich  svojimi hmotnými i duchovnými darmi a obetami v priebehu jedného roka  i za štedrej pomoci  sponzorov  pomohlo zhotoviť toto pekné dielo.  Iniciátorom a usmerňovaním jeho realizácie bola filiálna farská rada na čele s p. Rudolfom Sklenárom a Ing. Štefanom Bačišinom.
         Vladyka  vo svojej homílii, v ktorej poukázal na silu živej vody v Kristovi Ježišovi (nedeľa o Samaritánke) pre náš život, poďakoval všetkým dobrodincom  a vyjadril nádej, že  ikony tohto ikonstasu  budú mať blahodárny vplyv na duchovný život  veriacich v súčasnosti i v budúcnosti.
         Nech posviacka v období Paschy symbolizuje v našich srdciach to radostné:
Christos voskrese !

Ďalšie fotografie sú v zložke Fotogaléria

Posviacka ikón apoštolov

V nedeľu 24.8.2014 pred sv. liturgiou posvätil náš o. dekan  Slavomír Palfi  ikony sv. apoštolov v hornej časti ikonostasu, ktoré pri hlavnej posviacke neboli ešte zhotovené. Zároveň posvätil aj novo zakúpené svietniky a olejové sviece, pretože pôvodné boli vrátené rímskokatolíckej farnosti na výzvu  farského úradu v Šarišských Michaľanoch. 

Tým bola ukončená prvá časť ikonostasu. Cirkevná rada našej filiálky prehlasuje, že sú uhradené všetky práce podľa rozpočtu , v rámci zmlúv o realizácii diela.
    Vyslovuje úprimné Pán Boh zaplať za finančnú podporu : Obecnému úradu v Šar. Michaľanoch za dotáciu 1 500 €. Darcom z  radov gréckokatolíckych veriacich, rímskokatolíckych veriacich, dobrodincom a sponzorom nielen zo Šarišských Michalian, ale aj z okolia. Ich finančné dary sú riadne zaevidované. Poďakovanie patrí aj všetkým tým, ktorí podporovali toto dielo svojimi modlitbami. 
    Zvlášť treba poďakovať všetkým členom cirkevnej rady a spolupracovníkom za nezištnú obetavosť pri realizácii ikonostasu.

TOPlist

Fotogaléria: Úvodná stránka

Táto fotogaléria je prázdna.

Tvorba web stránok zdarma Webnode